Nasza strona wykorzystuje cookies ("ciasteczka")
Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii by strona działała prawidłowo oraz w celach statystycznych.
W przeglądarce internetowej można zmienić ustawienia dotyczące plików cookies. Korzystanie z niniejszej strony bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia.

POLSKA - EKOPHARM

 
 
Innowacyjne
rozwiązania problemów
wrażliwej skóry
  

 
 

 

 

 

 

 

Kelo-cote Kelo-cote

Glyco-A 12% peeling kosmetyczny - kwas glikolowy.

Piling kosmetyczny - 30ml.
- krem do pilingu powierzchniowego.
 
Wskazania
Uszkodzenia związane z wiekiem,
(zmarszczki, utrata jędrności skóry),
uszkodzenia słoneczne,
suchość skóry, „rybia łuska”,
nadmierne rogowacenie.
 
Zmiany barwnikowe,
brązowe plamy na skórze twarzy, dekoltu i dłoni
melazma o podłożu hormonalnym
(ciąża, okres menopauzy)
plamy polekowe
(antykoncepcja, kuracja hormonalna)
przebarwienia pozapalne, pourazowe i po-trądzikowe.
plamy soczewicowate, ostuda, piegi.
 
Skóra tłusta trądzikowa,
trądzik zaskórnikowy, rozszerzone pory,
blizny potrądzikowe,
zapalenie mieszków włosowych,
cellulitis, rozstępy, skóra wiotka

Przygotowanie skóry do zabiegów medycznych:
przed wysokoprocentowym peelingiem medycznym
lub po jako przedłużenie jego działania,
do operacji plastycznych

30 ml.
Cena Apteka ok. 85 zł.

Ean: 3031500311034
 
 
Działanie:  
- redukuje grubość zrogowaciałego naskórka,  
- poprawia wygląd powierzchni skóry,  
- uelastycznia skórę i przyspiesza odnowę komórek,  
- właściwości nawilżające i zmiękczające.    
Glyco-A poprawia wygląd skóry, (świetlistość, koloryt, gładkość) 
regeneruje skórę starzejącą się, zwiększa jej elastyczność, jędrność i napięcie.
Stymuluje syntezę kolagenu, spłyca zmarszczki, usuwa przebarwienia
i efekty foto-starzenia się skóry, poprawia stan suchej skóry.
Peeling poprawia właściwości biodynamiczne skóry, działa nawilżająco,
poprawia mikrokrążenie cery atroficznej źle ukrwionej oraz
rozświetla skórę szarą, tzw. "cera palaczy".
 
Stosowanie:
Krem stosujemy przez okres 3 tygodni - wieczorem.
Przez pierwsze dwa tygodnie nakładamy go co drugi dzień, stopniowo wydłużając czas
aż do pozostawienia na całą noc. W trzecim tygodniu stosujemy codziennie.
Następną kurację należy powtórzyć po 3 tygodniowej przerwie.
 
Jeżeli w pierwszych minutach po nałożeniu kremu pojawi się uczucie mrowienia, szczypania należy je przeczekać, jest to oznaka działania kwasu. Gdyby jednak uczucie to było zbyt dokuczliwe, krem należy zmyć.
Podczas kuracji zalecamy unikanie nasłonecznienia oraz używanie kremów
z wysokim filtrem przeciwsłonecznym
Isis-pharma UVEBLOCK SPF 50+.
 
Glyco-A może być stosowany oddzielnie lub jako uzupełnienie innych preparatów.
Aby osiągnąć lepsze efekty nakładamy krem na dokładnie oczyszczoną skórę przy pomocy preparatu,
który nie narusza jej pH, ale jednocześnie dokładnie usuwa warstwę tłuszczu.
Absolutnie należy unikać stosowania mydła, którego zbyt wysokie pH mogłoby zneutralizować efekty działania kwasu.
Nałożyć warstwę kremu Glyco-A na miejsca, które będą poddane leczeniu (twarz lub inne partie ciała).
 
Środki ostrożności:
Przeznaczony do użytku zewnętrznego. Unikać kontaktu ze spojówkami; o ile dojdzie do takiego kontaktu przemyć oczy wodą. Niewykluczone jest wystąpienie uczucia mrowienia lub pojawienie się zaczerwienienia. Objawy te są oznaką działania kremu i na ogół znikają samoistnie po kilku dniach. W czasie ekspozycji na słońce używać kremów z wysokimi filtrami przeciwsłonecznymi.
Przeciwwskazania:
- ekspozycja skóry na słońce (bardzo słoneczne lato),
- alergie skórne, aktywna opryszczka,
- ciąża, karmienie piersią, liczne znamiona melanocytowe,
- choroby autoimmunologiczne (kolagenozy, pęcherzyce),
- skóra podrażniona, uszkodzona (nadżerki, otarcia),
- ciężkie postacie trądziku (liczne krosty, torbiele ropne)
-wymagają wcześniejszej terapii farmakologicznej, 
                 
Skład czynny:  
12% kwas glikolowy.
Kwas glikolowy (naturalnie występuje w trzcinie cukrowej) został wprowadzony jako środek leczniczo-kosmetyczny ćwierć wieku temu. Obecnie dzięki nowym sposobom jego stosowania przeżywa renesans i będzie jednym z elementów terapii dermatologicznej XXI wieku.
Kwas glikolowy posiada bardzo małą cząsteczkę dzięki czemu z łatwością przenika w głąb skóry.
Dogłębnie nawilża ją i odżywia, naskórek pozostaje miękki i gładki.
Powoduje wzrost biosyntezy ceramidów i zapobiega ucieczce wody przez skórę.
Nawilżona skóra jest mniej podatna na szkodliwe czynniki zewnętrzne i co najważniejsze wolniej starzeje się.  
Kwas glikolowy w stężeniu 12% został częściowo zneutralizowany tak, aby otrzymać pH pomiędzy 3-3,5 co jest najlepszym rozwiązaniem pomiędzy skutecznością a tolerancją. Emulsja wody w oleju pozwala na głębsze przenikanie Kwasu Glikolowego poprzez warstwę rogową.  
W stężeniu 12%  kwas glikolowy ma bardzo efektywne działanie nawilżające, niewidoczne dla oka działanie złuszczające na powierzchowną warstwę rogową naskórka, oraz wspomaga odnowę i regenerację skóry właściwej poprzez pobudzanie aktywności fibroblastów.
 
Wielokrotne stosowanie kwasu glikolowego ma bardzo korzystne działania na skórę właściwą prowadząc do zwiększenia jej grubości o około 25%
(skóra z wiekiem ulega ścieńczeniu) bez wywoływania stanu zapalnego.
Przy długotrwałym stosowaniu (6 miesięcy i dłużej) preparatów zawierających kwas glikolowy dochodzi do odbudowy włókien sprężystych i poprawy elastyczności skóry.
Równolegle obserwuje się zwiększoną produkcję włókien kolagenu i mukopolischarydów, co prowadzi do spłycenia zmarszczek i długofalowej poprawy biologicznych i elastycznych właściwości skóry